Back to top

L'Aleixar, una setmana després de la fallida de la Secció de Crèdit

Una setmana després que es conegués la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar, la indignació i la resignació encara s'han fet més presents. Els veïns estan preocupats per la impossibilitat de treure diners i, a la vegada, la desconeixença del seu futur. Des de l'Ajuntament han assegurat que ajudaran econòmicament a les persones més necessitades.
Església de l'Aleixar.

La impotència i la indignació s'han estès al municipi de l'Aleixar. Una setmana després que sortís a la llum la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa, sembla que els veïns comencin a despertar del xoc inicial i ja fan més visible el seu enuig. A peu de carrer, alguns comerços han hagut de començar a fiar productes de primera necessitat, sobretot a alguns veïns d'edat avançada que es van quedar sense cobrar la darrera pensió, ni poder accedir als estalvis de tota la vida. La impossibilitat de treure diners de l'entitat bancària i la incertesa de com se solucionarà, és la principal preocupació dels veïns. És el cas de la Teresa Llauradó qui destaca que 'ha afectat a tothom, gent gran i jove i el més lamentable és que encara no som conscients del que ha passat, és molt trist'.

Des de l'Ajuntament aleixarenc asseguren que ajudaran a pagar els rebuts de subministrament a les persones més afectades. L'alcalde, Antoni Abelló, ha considerat que 'el primer dia, la gent es va quedar en xoc i ara jo comencen a treure la seva indignació, però nosaltres ja vam dir que ajudaríem a tot aquell que hi tenia un compte i si s'ha quedat sense recursos'.

La fallida de la secció de crèdit de la cooperativa ha afectat entitats del municipi com la Colla de Joves, la Societat de Caçadors, la Societat Recreativa la Unió, l'Esbart Dansaire, així com l'Associació de Mares i Pares des de l'Aleixar.

Paraules clau: