Back to top

L'Àliga de Reus torna als assajos

Encara no se sap què passarà per Corpus i per Sant Pere, però les entitats de la Festa Major escalfen motors per si de cas es poden viure, ni que sigui d'una altra manera, les festivitats més sentides del calendari.

Dijous vinent és dijous de Corpus i d'aquí a un mes ens trobarem al bell mig de Sant Pere de Reus. Tot i que encara es desconeix com s'abordarà aquest any la Festa Major de Reus, les entitats han començat a preparar-se. Fa dies que la Coordinadora de Danses ha començat a planificar assajos i també el Ball de Diables de Reus fa dies que es prepara per a un Sant Joan que serà atípic i que ja veurem com se soluciona per culpa de la pandèmia. 

I aquest ha estat també el cas de l'Àliga de Reus, que aquest dilluns ha sortit del niu per anar a La Palma i començar els assajos. Els mesos d'aturada obligada cal esmenar-los amb poc temps. Aixecar i fer ballar l'Àliga no és fàcil i requereix preparació i assaig. D'aquí que el Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals, el CRAC, l'entitat en la qual s'engloben els aligueros, hagin decidit tornar a la feina. Encara no saben què passarà per Corpus i per Sant Pere, però les ganes de poder sortir i fer gaudir la ciutat d'un dels elements més estimats els obliguen, diuen, per responsabilitat, a estar preparats.

Un any i mig sense bestiari festiu

Fins ara no s'havien vist els elements del bestiari festiu de la ciutat pels carrers. Feia, de fet, més d'un any i mig que ni Gegants de Reus, ni Basilisc, ni Lleó, ni la resta d'elements sortien del local del carrer del Vapor Vell. I és que, tot i que per Misericòrdia, Reus va viure una petita finestra a la festa major, els únics que van poder lluir van ser els balls i danses. 

Després de la represa dels assajos dels Xiquets de Reus, aquest passat divendres, la ciutat comença a respirar la Festa Major... sense la certesa que es pugui fer gaire cosa -encara estem a l'espera del que anunciï, si tot va bé aquesta setmana, l'Ajuntament de Reus-, les entitats i les persones implicades tenen més ganes que mai de fer rodar les bèsties, de fer dringar els picarols i de cordar-se les espardenyes

Àliga de Reus La Palma assaig

Paraules clau:

Notícies relacionades