Back to top

L'alimentació sana s'alia amb els mercats i els infants

Com hem de col•locar els aliments a la nevera? Quins hem de menjar amb moderació? Les respostes a aquestes preguntes les han trobat 160 alumnes de sisè de primària de quatre centres educatius reusencs, aquest matí al Mercat del Carrilet en el marc de la quarta edició de la gimcana d'aliments saludables
Alumnes participants a la quarta gimcana alimentària, aquest matí

Gaudir d'una alimentació sana no és difícil. Ho han demostrat avui més d'un centenar d'alumnes de quatre centres educatius de Reus, participants de la quarta gimcana saludable als Mercats de la ciutat. Concretament el Mercat del Carrilet ha estat el punt de trobada d'aquests estudiants, on s'ha dut a terme un variat ventall d'activitats que promocionen la dieta equilibrada. L'Omar Ramchi El Boukari, alumne del Marià Fortuny, ens explica què podem incloure a l'esmorzar i al sopar i què hauríem d'evitar menjar massa sovint. Així, els làctics són benvinguts en ambdós àpats, mentre que la brioixeria no es recomana més d'una dosi cada dues setmanes.

Després de participar en aquesta activitat, hi ha qui ja té clar que canviarà el seu model de vida. És el cas d'en Brian Paz de l'escola Marià Fortuny, qui s'ha adonat que per tenir una dieta més equilibrada, haurà de reduir els dolços del seu dia a dia.

A banda d'una nevera per col·locar correctament els aliments o la piràmide alimentària, en aquesta gimcana que compta amb el suport dels estudiants de Nutrició i Dietètica de la URV, les endevinalles també hi tenen un paper clau. Els infants, repartits en petits equips, han comptat amb l'ajuda dels paradistes del mercat, tal com reconeixen l'Omaima Kardad Oukhita i la Fadwua Izlane.

De fet, els comerciants valoren positivament la iniciativa, que defineixen com a dinamitzadora del mercat. Així ho assegura Rosa Masip, de la carnisseria Masip. Segons explica, la canalla dóna vida a l'espai i fan que la jornada d'avui es converteixi en diferent. Aquest dimarts, els centres participants han estat Marià Fortuny, Alberich i Casas, Pompeu Fabra i Rosa Sensat. Per la seva banda, el col·legi General Prim, La Salle, Ciutat de Reus, Cèlia Artiga i Sant Josep participaran al Mercat Central.

Per Coia Anguera, tècnica de Salut Pública, l'objectiu a banda d'acostar els mercats als nens, és el de fomentar la vida sana entre l'alumnat.

Dijous es durà a terme la segona sessió de la gimcana, en aquesta ocasió, al Mercat Central. En total, hi participaran nou escoles de la ciutat, el que es tradueix en més de 400 estudiants. 

Paraules clau:

Notícies relacionades