Back to top

L'AMEP com a punt d'intercanvi d'idees per avançar cap a l'energia verda

L'AMEP, l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública se n'encarrega de guiar als pobles i ciutats precisament per això, per seguir caminant per aconseguir un sistema d'energia pública i, a més intercanviar experiències entre aquells qui volen impulsar algun projecte municipal i qui ja ho ha fet.

Molts municipis del territori estan treballant per, cada vegada més, consumir energia verda i, en cas de ser possible, també crear-la. Encara que a vegades costi, l'objectiu de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP) busca precisament això: assessorar i acompanyar a tots els pobles i ciutats que vulguin tirar endavant i assolir un model de transició just, democràtic i sostenible. Alhora, també crea un punt de trobada entre aquests municipis per intercanviar experiències i poder agafar idees els uns dels altres.

La finalitat de l'Associació és aconseguir impulsar models públics d'energia verda, sobretot perquè aquesta pugui arribar a tothom. Ara mateix, instal·lar plaques solars està només a les mans d'aquelles persones que s'ho poden permetre, i la filosofia de l'AMEP és impulsar, a través dels municipis, una xarxa d'energia pública.

Al nostre territori, únicament Riudoms i Ulldemolins s'han associat, de moment, a l'AMEP. Malgrat tot, són diversos els projectes que, en paral·lel i amb el mateix propòsit, s'estan impulsant a les nostres comarques.

Paraules clau:

Notícies relacionades