Back to top

L'ampliació del Prat garantirà l'Estació Intermodal de Reus

La Generalitat i el govern espanyol han arribat a un acord sobre l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat que comportarà millores a Reus i Girona. L'entesa inclou portar l'alta velocitat als altres aeroports i, per tant, fer realitat l'Estació Intermodal

L'objectiu de les dues administracions és el de convertir l'aeroport del Prat en un 'hub' de vols intercontinentals. De fet, així ho ha assegurat aquest dilluns al vespre la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. A partir d'aquest acord desbloquejaran fins 1.700 milions per a l'ampliació d'aquestes instal·lacions.

Construcció de l'Estació Intermodal

L'acord entre els dos governs inclourà la construcció d'estacions d'alta velocitat als aeroports de Reus i Girona. Un fet que permetrà potenciar l'operativa de l'aeroport del Prat de manera que situarà instal·lacions com les de Reus a 30 minuts de l'aeroport de Barcelona.

D'aquesta manera, la reivindicada Estació Intermodal es tornarà a posar en el mapa d'infraestructures del territori. En els darrers mesos, diversos representants polítics i socials han reivindicat la necessitat de desencallar aquestes instal·lacions que van quedar aturades. De fet, des de la Cambra de Comerç de Reus fa pocs mesos el president Jordi Just aplaudia la decisió de la Generalitat de sumar-se al consens per l'Estació Intermodal. 

Des de l'ajuntament de Reus, asseguren que les obres començaran abans del 2026 i esperen que les instal·lacions estiguin en total funcionament el 2027. 

Reus valora positivament aquest acord

La regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui; el president la de Cambra de Comerç, Jordi Just; el portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín; i l'alcalde, Carles Pellicer, han valorat positivament aquest projecte. A més, han coincidit en destacar que serà una gran oportunitat per a la ciutat perquè connectarà els tres aeroports. 

Per la seva banda, Carles Pellicer s'ha mostrat content que també es doni sortides a les demandes de la població amb l'oferta de vols nacionals. Just ha afegit que "ara ja podrem dir que Barcelona, Girona i Reus jugaran a la mateixa divisió". 

Paraules clau:

Notícies relacionades