Back to top

L'ampliació de la depuradora pren forma al licitar-se la redacció del projecte

El document té un pressupost de 41.500 euros i està finançat per l'Agència Catalana de l'Aigua. L'empresa que gestiona la instal·lació, Comaigua, espera que estigui enllestit a l'octubre com a molt tard
La depuradora de Cambrils

La redacció del projecte és el pas previ a l'ampliació definitiva de la depuradora de Cambrils. Una actuació reclamada i esperada des de fa anys pel municipi que s'ha anat ajornant mentre l'Agència Catalana de l'Aigua feia actuacions puntuals, com ara injeccions d'oxigen líquid, per a combatre els episodis de males olors que s'han registrat en els pics d'activitat als darrers estius. Ara, després que la institució hagi delegat les seves competències a través d'un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp, ja s'ha licitat aquest primer tràmit, amb un pressupost de 41.500 euros, que té l'objectiu d'assentar les bases de la futura obra.

En aquest sentit, Comaigua, l'empresa que gestiona les instal·lacions, ha assenyalat que la companyia guanyadora de la licitació ja ha començat els treballs i que esperen rebre el document a l'octubre com a molt tard. A partir d'aquí, diuen, presentaran el projecte a l'ACA, que és la responsable de licitar l'obra final i finançar el seu cost, de prop d'un milió d'euros. "Un cop ens hagin entregat el projecte l'entregarem a l'ACA i ens atorgarà els fons per a poder fer l'obra", ha remarcat el president de Comaigua, Eduard Pellicer.

Comaigua ja ha manifestat que pressionarà a l'ACA per tal que l'ampliació de la depuradora estigui enllestida per a l'estiu del 2018. Una data reclamada també per la Federació d'Empresaris de Cambrils, però que dependrà de l'agilitat de la institució superior.

Paraules clau: