Back to top

L'antic hospital de l'Hospitalet de l'Infant, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional

El Govern de la Generalitat ha aprovat declarar Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric, l'antic hospital de l'Hospitalet de l'Infant, així com delimitar un entorn de protecció per a aquest monument.
L'antic hospital de l'Hospitalet de l'Infant, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional

L'antic hospital de l'Hospitalet de l'Infant, ubicat entre els carrers de Jaume Castellví, la Via Augusta, la plaça Catalunya i la plaça Berenguer d'Entença, va ser fundat l'any 1343 per l'infant Pere, compte de Prades, amb l'autorització de l'arquebisbe de Tarrgona, el bisbe de Tortosa i el papa Climent VI amb el nom d'Hospital del Coll de Balaguer. 

A partir del segle XV ja es va començar a anomenar Hospital de l'Infant i va donar aquest nom a la població nascuda al seu redós. 

Es tracta d'un edifici gòtic constructivament comparable a les muralles de Santes Creus i de Montblanc, mentre que com a tipologia hospitalària medieval és un exemplar únic tant a Catalunya com a la resta d’Europa.

L'entorn de protecció establert al seu voltant vol garantir la pervivència, en les millors condicions possibles, dels seus múltiples valors culturals i evitar que l’alteració de l’espai que dona suport ambiental al bé pugui afectar els valors, la contemplació o l’estudi del monument històric.

Per aquest motiu, es vetllarà per la visualització correcta del monument i per la integració harmònica de les possibles edificacions, instal·lacions o usos que s’hi puguin establir en el futur. 

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades