Back to top

L'antic mercat de Reus es torna a viure al Mercadal

Aquest dissabte a la tarda, la plaça del Mercadal de Reus ha retrocedit en el temps per reviure, un any més, el mercat de fruita i verdura que s'hi celebrava als anys 50. La iniciativa va néixer ara fa vint anys de la mà dels paradistes del mercat central, i compta amb la col•laboració dels actors del Bravium teatre, dels Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, i dels Xiquets de Reus.
parada de meló i síndria al mercat al mercadal

Comprar síndria o meló a talls, la verdura a unitats, o la fruita mesurada a grapats i posada en paperines. Aquestes són algunes de les peculiaritats del Mercat al Mercadal, que recupera el mercat de carrer que es feia a meitats del segle passat a Reus.

A banda de comprar productes frescos a les parades, al mercat també s'hi ha pogut degustar vermut o orxata d'uns repartidors ambulant, o bé veure una actuació castellera a l'antiga, on els Xiquets de Reus, per un dia, no han estat els de la camisa avellana, sinó els de les camises a quadres o de diferents colors, tal i com passava antigament, que no hi havia un vestit uniforme.

castells a l'antica al mercat al mercadal

Oficis antics com el del matalasser, el del barber de carrer o el de fer cistells a mà, s'han pogut veure també a la plaça, on els visitants s'ho han passat molt bé i, els més grans, han pogut recordar coses de la seva infantesa.

La recreació històrica s'ha complementat amb personatges de l'època i amb la presència de cavalls i carros.

Paraules clau:

Notícies relacionades