Back to top

L'antiga fàbrica tèxtil de la Falbar ara és propietat de l'Ajuntament de Falset

L'Ajuntament pretén desenvolupar dos projectes per dinamitzar l'espai, el poble i la comarca.

Després de més d'1 any i mig de negociacions amb les quatre entitats bancàries que tenien la propietat de la nau de l’antiga fàbrica de la Falbar, ubicat al centre de Falset, l’Ajuntament ha comprat l’espai a partir d’un crèdit de 377.520 euros que, segons detalla l’alcalde de la capital del Priorat, Carlos Brull, ha sigut possible per la bona situació econòmica del municipi.

Dos projectes transformadors centrats en el món vitivinícola

L’Ajuntament té la intenció d’encetar dos projectes a llarg termini. Un primer centrat en un espai estratègic de turisme, el qual comptarà amb una oficina de turisme, un espai de degustació i un auditori on s’impulsaran conferències i activitats com ara el showcooking. Aquest projecte s’ha presentat a una convocatòria dels fons Next Generation, de la qual encara no es coneix la resolució. El segon és un viver de cellers, una iniciativa perquè emprenedors que no poden tenir el seu propi celler puguin desenvolupar les seves propostes en un espai de coworking.

El primer dels projectes, de caire turístic, si s’aconsegueix la subvenció dels fons europeus, serà una realitat l’any 2025. Ara per ara, l’Ajuntament de Falset treballa per mantenir en bon estat l’edifici.

fabrica falset

Es necessita suport supramunicipal

L’edifici de l’antiga fàbrica de la Falbar té una superfície total de més de 4.000 metres quadrats. Des que l’any 2011 va tancar la fàbrica, la nau s’ha anat deteriorant. Tal com explica l’alcalde de Falset, entitats supramunicipals, com ara la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, juntament amb DO i cooperatives del territori, veuen amb bons ulls els projectes.

Paraules clau:

Notícies relacionades