Back to top

L'antiga seu de l'Autoritat Portuària torna a agafar el timó

L'antiga seu de l'Autoritat Portuària ja ha deixat de ser l'antiga. Des de principis de setembre ja torna a ser l'edifici institucional per excel·lència del Port de Tarragona.

Després de 12 anys i 30 mesos de treballs de rehabilitació, l'antiga seu de l'Autoritat Portuària ha tornat a obrir les portes.

Segons el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, en el seu moment "hi va haver un debat sobre què calia fer amb aquest edifici, si s'havia d'enderrocar o s'havia de rehabilitar". Afortunadament, apunta Cruset, "es va apostar per la rehabilitació".

Un edifici modern, però amb l'estructura original

Malgrat els acabats d'un autèntic edifici del segle XXI, l'estructura es manté intacta a l'original. "La part estructural és la mateixa. És un edifici que té la peculiaritat que té un ascensor i el nucli d'escales central, a partir d'on surten les diferents plantes cap a l'exterior", explica Cruset a Canal Reus, qui afegeix que "l'aspecte i la dinàmica interior és completament diferent".

Nova seu Autoritat Portuària Port Tarragona

Les reformades instal·lacions només acolliran la branca més institucional del Port de Tarragona. L'administrativa continuarà a l'edifici actual.

Una icona del barri marítim des dels anys 40

Sigui com sigui, torna la vida a un dels edificis més emblemàtics del barri marítim. Una icona portuària que va ser dissenya per l'arquitecte Josep Maria Garreta ara fa 46 anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades