Back to top

L'Arquebisbat rebaixa pretensions i s'agilitzen les negociacions per salvar el Bravium

L'església hauria renunciat al control sobre la programació del que ha de ser el tercer teatre municipal. Ara només quedaria decidir quants anys se cedeix l'espai a la ciutat.

Notícia que els avança Canal Reus. L'Ajuntament i la Diputació són més a prop d'aconseguir un acord per convertir el Bravium en el tercer teatre municipal. Després que l'alcalde carregués contra l'Arquebisbat per les demandes que exigia, entre elles incloure en el conveni de cessió una clàusula de moral cristiana, ara l'església estaria disposada a rebaixar pretensions. 

A hores d'ara les converses les porten els serveis jurídics de l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i l'Arquebisbat. Negociacions que estan avançant per tirar endavant la cessió de l'edifici del Bravium a la ciutat. Es van reprendre després de la roda de premsa que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va fer carregant contra les pretensions de l'Arquebisbat: La línia vermella era aquesta clàusula que permetia a l'església censurar les propostes artístiques que es volguessin fer al nou teatre municipal.

A més, des de l'Ajuntament també trobaven exagerat el cobrament d'un cànon per part de l'Arquebisbat a partir del 25è any de cessió de l'edifici, així com que se'ls hagués de cedir un espai per a ús exclusiu. Totes aquestes pretensions haurien estat rebaixades per part de l'església. Segons ha pogut saber Canal Reus, les espereses es van llimar en una reunió política en la qual van participar l'alcalde de Reus, la vicealcaldessa Noemí Llauradó i també el regidor de Cultura, Daniel Recasens, que es van trobar amb representants de l'Arquebisbat.

Altres fonts confirmen a Canal Reus que a partir d'aquesta reunió es va donar pas al treball dels serveis tècnics de les administracions implicades per tal de redactar una nova proposta que pugui ser de consens. Queda encara decidir quants anys se cedirà el Bravium a la ciutat. El que s'està considerant ara és quina viabilitat econòmica cal per tirar endavant el projecte i quin ha de ser el retorn per a la ciutat en tant que els diners són públics. La proposta no està enllestida per bé que avança per bon camí, segons asseguren fonts properes a les negociacions. El que estaria pràcticament tancat és que l'Arquebisbat retiraria la voluntat de censurar obres artístiques i que també estaria disposat a no cobrar cap cànon i a exigir un espai. 

Paraules clau:

Notícies relacionades