Back to top

L’Arquebisbat de Tarragona suspèn durant quinze anys el mossèn denunciat per abusos sexuals

El prevere diocesà Mn. Manuel M. Fuentes va reconèixer el passat febrer part dels fets malgrat que, els successos ja haurien prescrit

L’Arquebisbat de Tarragona suspèn de responsabilitats pastorals durant quinze anys el prevere diocesà Mn. Manuel M. Fuentes. En relació al cas d’abús a menors fet públic el passat mes de febrer, l’arquebisbe Joan Planellas ha imposat, d’acord amb la Santa Seu, un seguit de penes al prevere Manuel M. Fuentes i Gasó. Fuentes va ser apartat de les seves funcions com a canonge arxiver de la catedral de Tarragona i com a mossèn en les poblacions de la Selva del Camp, Almoster i l'Albiol.

Com es va manifestar en el comunicat amb data de 11 de febrer de 2021, l’Arquebisbat, manifesta la ferma voluntat d’evitar tota mena d’impunitat, tot i la prescripció a nivell civil dels fets ocorreguts ara fa tres dècades, ha considerat necessari demanar a la Santa Seu que s’aixequi la prescripció canònica.

Acceptada aquesta petició, i ponderada la gravetat dels fets, s’han imposat les següents penes:

  • La prohibició durant un any de l’exercici públic del ministeri presbiteral i de la docència eclesiàstica.
  • La prohibició durant quinze anys de tenir veu i vot com a canonge 
  • La prohibició durant quinze anys d’exercir cap responsabilitat pastoral en una parròquia o organisme diocesà. En aquest sentit, només podrà ser nomenat adscrit en una parròquia, comunitat o organisme diocesà amb la prohibició expressa d’estar amb menors d’edat sense la presència d’un adult.

Al mateix temps, l’arquebisbe Joan ha exhortat a Mn. Manuel M. Fuentes a ponderar el seu comportament i a assumir el ferm propòsit de duu una vida d’acord amb la dignitat que correspon al seu ministeri presbiteral i a considerar la manera més oportuna de demanar perdó a la víctima.

Paraules clau:

Notícies relacionades