Back to top

L'arribada de la Mare de Déu de la Riera recupera públic

Aquest dimarts ha petat la tradicional tronada a la plaça de l'Església de les Borges del Camp. Fa 300 anys que dona el tret de sortida a la festa major del municipi.

Aquest dimecres és el gran dia per a molts municipis que celebren les Mares de Déu Trobades. En el cas de les Borges del Camp, com cada set de setembre, s'ha donat el tret de sortida a la festivitat amb la tradicional tronada a la una del migdia a la plaça central del poble. Un acte que fa 300 anys que se celebra i que dona el tret de sortida a la festa major de la Mare de Déu de la Riera.

I com cada set de setembre, i després d'un 2020 amb els carrers buits de gent per culpa de la pandèmia, el poble viurà un dels moments més especials de l'any: l'arribada de la Mare de Déu de la Riera, que baixa des de l'Ermita fins a la plaça de l'Església on es pronuncia el parlament de benvinguda i se li dona, a la imatge de la verge, la vara d'alcaldessa.

Tot plegat després de les espurnes dels diables, que acompanyen la Mare de Déu de la Riera des de l'ermita i fins al centre del poble, i abans també d'un castell de focs que posa punt final a la celebració. Enguany, es recupera la presencialitat al carrer i es permet a la gent, respectant les mesures vigents, de veure aquest esdeveniment tan especial per als borgencs i les borgenques.

Paraules clau:

Notícies relacionades