Back to top

L'art per revitalitzar els ravals de la ciutat

L'Art que transforma els Ravals és una proposta artística per posar en valor els locals buits de Reus. D'aquesta manera, diversos artistes locals estan creant les seves obres als aparadors de locals buits dels ravals Robuster i Sant Pere.

Una quinzena d'artistes i els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny i del col·legi Sant Josep de Reus pinten aquests dies diferents aparadors de locals buits dels ravals de Sant Pere i Robuster. La iniciativa està emmarcada dins del projecte Reus Espais Vius i vol posar en valor aquests aparadors buits a través de les intervencions artístiques a la vegada que es dona visibilitat a la comunitat artística.

Els aparadors es descobriran d’un en un aquest dissabte en una ruta on els mateixos artistes seran els encarregats d’explicar les seves obres que estan relacionades amb diferents problemàtiques mediambientals i socials. De fet, L’exposició ve inspirada per la campanya participativa “Com transformaries el món?”, que va recollir més de 1200 propostes de la ciutadania per incidir en la transformació com a eina de canvi.

Una iniciativa acompanyada d'ajudes econòmiques

Els regidors presentant la campanya l'Art transforma els Ravals

La intenció d’aquesta exposició, a més d’oferir una proposta cultural innovadora i de qualitat i donar suport als nostres artistes, és emplenar els locals buits de la zona. Per això, des de la Regidoria d’Empresa i Ocupació ja s’està treballant en les bases d’unes subvencions amb una dotació econòmica de 200.000 euros pels emprenedors que apostin per instal·lar els seus negocis a l’eix dels ravals Sant Pere i Robuster. Les bases, que es donaran a conèixer d’aquí poc, premiaran els negocis de triple impacte, amb la sostenibilitat com a pilar i lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Una ruta per donar a conèixer les obres i els locals

La ruta tindrà lloc el pròxim 13 de novembre a les 12 del migdia i anirà acompanyada d'actuacions musicals per part del grup the Meme i dels estudiants de l'escola de música del centre de lectura, els quals tocaran música clàssica repartits pel raval Robuster i el raval Sant Pere. També es repartiran tiquets d’un euro per gastar als establiments col·laboradors en l’acte: Lizarran, L'Espigueta, Hervibore i la Glòria.

L'Art Transforma els Ravals

Els locals i artistes que exposen les seves obres son els següents.

 1. Nuri Mariné, pintora i muralista. Hotel Gaudí.
 2. Gerard Valls, especialista en joiera artística i gravat sobre metalls. Rv. Robuster 41. Obra: La Mort en Rose.
 3. Vicent M. Anglès, especialitzat en escultura i en investigació en el camp de l’art sonor. Rv. Robuster, 39. Obra: Llindars
 4. Ariadna Parreu i Pau Magrané, especialistes en disseny, dibuix i animació. Rv Robuster, 29. Obra: Fruit
 5. Càmbium, col·lectiu format per l’Arnau Casanoves i l’Alba Domingo. Rv. Robuster 23 local1. Obra: Arrels
 6. Irene Cases, especialista en disseny i il·lustració. Rv. Robuster 23 local 3. Obra: La Matriu
 7. Morgana Ávila, especialista en creació d'obres d'art en suport tèxtil de seda. Rv Rv. Robuster 21 local 2. Obra: la Hipocresia Social
 8. Ares, escultor. Rv. Robuster 22. Obra: Ànimes
 9. Alumnes del col·legi Sant Josep. Rv. Robuster 13
 10. Verònica Moragas, fotògrafa. Rv. Robuster 11
 11. Alumnes de l’Escola d’Art. Rv. Sant Pere 5. Obra: Tomba el Raval
 12. Esther Ferrando, l'escultura, la fotografia i les instal·lacions multimèdia. Rv. Sant Pere 19. Obra: Desitjos de blaus per transformar el món
 13. Alina Ballester, especialista en pintura, il·lustració i gràfica publicitària. Sant Pere, 8
 14. Fina Veciana, pintora i artista multidisciplinària. Rv. Sant Pere 18. Obra: Balanceig
 15. Helena Cortés, especialista en Arquitectura Efímera i Interiorisme. Rv. Pere 20 local 1
 16. Cristina Gómez, experta en gràfica publicitària, arts plàstiques i disseny. Rv. Sant Pere 22. Obra: #Reutiliza #Rediseña #Reducetuhuella
 17. Futerri Art, expert amb disseny gràfic corporatiu, publicitari, web, multimèdia, audiovisual i decoratiu. Plaça de la Sang 1A. Obra: Egocentrisme.
 18. Oficina de l’Ajuntament. Rv. Robuster 43. Hi haurà una exposició de fotografies dels locals abans i després de llogar-los.

Paraules clau:

Notícies relacionades