Back to top

'L'art transforma ravals' omple de vida els locals buits

Es tracta d'una iniciativa que forma part del projecte Reus Espais Vius, i que vol cridar a l’activitat als espais buits dels ravals Sant Pere i Robuster, potenciant l’art.

Cadascun dels divuit aparadors inaugurats aquest dissabte se centrava en un concepte relacionat amb una problemàtica mediambiental o social. I és que l’exposició venia inspirada per la campanya participativa Com transformaries el món?”, que va recollir més de 1200 propostes de projectes ciutadans que generarien un canvi positiu en l'àmbit social, l'espai urbà i el desenvolupament econòmic de la ciutat

Així, amb el fil conductor de "l’art que transforma", més d’una vintena d’artistes locals, juntament amb alumnes del Col·legi Sant Josep i de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, intervenien en els aparadors des d’una mirada artística i fent ús en les seves obres dels residus que generen les persones de forma quotidiana.

Des del consistori, es tractava de mostrar les possibilitats i l’atractiu dels locals de l’eix en qüestió, com també de lligar l’art i la cultura a un àmbit més mercantil i comercial. Es preveu que el projecte es pugui estendre a altres zones de la ciutat en un futur.

Una crida a emprendre nous negocis

La ruta pels diversos aparadors es podrà visitar fins que aquests locals es vagin emplenant amb nous negocis. En aquesta línia, des de la Regidoria d’Empresa i Ocupació ja s’està treballant en les bases d’unes subvencions amb una dotació econòmica de 200.000 euros pels emprenedors que apostin per instal·lar els seus negocis a l’eix dels ravals Sant Pere i Robuster.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades