Back to top

L’Arxiu Municipal de Reus apropa a la ciutadania els seus documents

En el marc del cicle "Documents singulars de l'Arxiu" es pot accedir a través de la xarxa als documents més emblemàtics de la ciutat
arxiu

A través de petites píndoles audiovisuals, es presenta el cicle “Documents singulars de l’Arxiu”, que té per objectiu apropar a la ciutadania els documents més emblemàtics de la ciutat, explicar-ne el seu contingut i la seva importància i promoure’n l’accés a la través de la xarxa.

Durant els darrers anys, l’Arxiu ha digitalitzat i restaurat aquests documents que avui constitueixen un ric patrimoni de la ciutat.

En els propers dies, a través d’una breu explicació, ens aproparem al contingut del Llibre de la Cadena, el Llibre Verd, el Llibre del Juhí de Prohoms, els Llibres del Comú o a les dues cartes de població de la ciutat.

Documents en línia

Tots aquests documents són accessibles en línia, han estat digitalitzats per tal de facilitar-ne l’accés, però també per tal de preservar-los físicament.

Cal destacar que a la pàgina web de l ‘Arxiu Municipal (reus.cat/arxiu) es pot accedir també a un text explicatiu de cada document. Els historiadors Ezequiel Gort, Eduard Juncosa o la restauradora Anna Ferran aprofundeixen tant el contingut dels documents, com, en el cas d’aquesta darrera, en el procés de la seva restauració, tasca duta a terme al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

El proper mes de juny es presentarà la digitalització i restauració de nous documents, també de gran importància en la història de la ciutat.

A més dels processos de digitalització i restauració, la difusió esdevé una de les accions més fonamentals dels arxius. Divulgar, donar a conèixer el patrimoni documental de la ciutat, fer accessible la informació, és una de les prioritats dels arxius per tal de fer participar a la ciutadania de tot aquest coneixement.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades