Back to top

L'Arxiu Municipal de Reus geolocalitzat al mapa mundial d'#arxiusaccessibles

L’Arxiu també s’ha sumat a les iniciatives que s’estan duent a terme arreu del territori per tal de documentar i preservar evidències sobre els moments que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia del COVID-19
noticies

El Consell Internacional d'Arxius (ICA) ha promogut la iniciativa “Els arxius i els documents són accessibles” per tal de fer veure a la ciutadania que malgrat que els arxius estan tancats a la consulta presencial, la consulta en línia dels documents és possible en moltes institucions.

També vol posar de manifest que els serveis associats a la gestió de documents continuen amb les seves tasques habituals per tal de facilitar les operacions comercials i governamentals.

L'ICA posa a disposició de la ciutadania un mapa amb les geolocalitzacions dels diferents arxius i serveis de gestió documental, mostrant els diferents recursos en línia de què disposen, facilitant així el seu accés.

L’Arxiu Municipal de Reus s’ha sumat a la proposta i ja forma part de la comunitat mundial de recursos en línia.

Accedeix al mapa

Arxivar les vivències de la ciutadania

A més aquesta mateixa setmana, l’Arxiu també s’ha sumat a les iniciatives que s’estan duent a terme arreu del territori per tal de documentar i preservar evidències sobre els moments que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia del COVID-19.

L’objectiu d’aquesta actuació, #arxivemlacovid19, és documentar la realitat que estem vivint i fer-ho amb la documentació que produïm com a societat. Des de l’Arxiu, es torna a “arxivar el moment” (#arxivemelmoment) de la mateixa manera que s’ha vingut fent en d’altres moments històrics.

Com es poden fer arribar els documents a l’Arxiu?

Des de l’Arxiu es recomana seguir els mateixos consells que en la darrera campanya #arxivemelmoment

Contextualitza les teves fotos i gravacions

  • Especifica els següents quatre camps: autor (nom de la persona jurídica o física), ubicació (carrer, zona aproximada), títol (acció que es recull, de la forma més breu possible), accés i difusió: (indica que cedeixes el dret a reproduir-lo i consultar-lo). Els pots adjuntar al correu electrònic amb què enviïs la documentació.
  • Pren-te el temps que necessitis. Per preservar la informació no cal rapidesa, sinó rigor.

Cedeix els testimonis a l'Arxiu

  • Pots fer-ho a través d’Internet, enviant les imatges en forma d’adjunt al mail arxiumunicipal@reus.cat (recorda d’afegir els quatre camps d’informació de context: autor, ubicació, títol i accés i difusió)
  • Pots fer-ho presencialment, quan el confinament hagi acabat, portant les fotos o els vídeos en un pendrive o altre dispositiu. El personal de l’arxiu t’atendrà i en deixarà constància.

Si tens qualsevol dubte, pots adreçar-te a: arxiumunicipal@reus.cat

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades