Back to top

L'arxiu sonor de Ràdio Reus ara disponible a l'Arxiu Municipal

Coincidint amb el Dia Internacional de la Ràdio, al voltant de 300 hores de l'arxiu sonor de Ràdio Reus s'han donat a l'Arxiu Municipal. Uns fons digitalitzat que la ciutadania podrà consultar lliurement en línia.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Ràdio que es celebra aquest dilluns 13 de febrer, la Fundació Reddis i l'Ajuntament de Reus han formalitzat la donació de l'arxiu sonor de Ràdio Reus, amb un acte que ha tingut lloc a l'Arxiu Municipal de la ciutat.

Fa més d'una dècada, la Fundació, de la mà de l'emisora degana de la ciutat, va digitalitzar gran part dels documents que es conserven  dels seus més de 90 anys d'història. Ara, entitat i emissora han donat a perpetuitat l'arxiu perquè formi part dels documents que es poden consultar per part de tota la ciutadania des de ja mateix en format online.

Un total 743 enregistraments, més de 280 hores gravació d'un període que comprèn del 1935 al 2012. També, promogut des de la mateixa Fundació, es va realitzar la descripció de cadascun dels arxius.

Tot i això, entitat i emissora reconeixen que queda una part de l'arxiu en mans privades que es continuarà lluitant per aconseguir digitalitzar i unir-lo a la resta. 

Des del 2014

L'any 2014, aquests fons digitalitzats va ser lliurat a l'Ajuntament de Reus per tal que s'incorporés a l'Arxiu Municipal i es preservés, ja que tenia un gran valor informatiu, cultural i històric per la ciutat.

Durant aquest temps s'ha estat treballant per posar els documents digitalitzats en accés públic així com adequar la descripció del fons en termes arxivístics i també fer accessible el catàleg amb totes les referències dels arxius: número de registre, número de sèrie, nom de l'arxiu, descripció, classe de document, format, durada, descripció temàtica, personatges que hi intervenen, etc.

Els arxius es poden consultar al catàleg del fons accessible a través de la pàgina web de l'Arxiu.

Paraules clau:

Notícies relacionades