Back to top

'A las olvidadas' arriba a Reus de la mà de L'hora de les bruixes

Quin llibre li regalaries a una dona que està a la presó? Amb aquesta premissa va començar ara fa 8 anys el projecte 'A las olvidadas'. Una iniciativa que pretén recollir i enviar llibres amb dedicatòria a les dones que estan empresonades.

De les gairebé 70 presons que hi ha al conjunt de l'estat espanyol, només 4 són per a dones. A la resta, simplement, s'adapten mòduls per a elles. Uns espais que no compleixen les necessitats bàsiques. I no només això, sinó que segons un estudi de l'Institut de la Dona i Institucions Penitenciàries, més del 88% de les dones que ingressen a presó ha patit algun tipus de violència masclista.

Conscienciar als joves sobre la violència masclista

Aquestes són algunes de les raons per les quals va néixer, ara fa 8 anys, la iniciativa 'A las olvidadas'. A Reus, la iniciativa ha arribat de la mà de L'hora de les Bruixes. Es tracta d'un grup de noies que estudien Igualtat de Gènere a l'Institut Gaudí de Reus que es van unir pel 25N del 2020 amb l'objectiu de conscienciar als més joves sobre la violència masclista a través de les xarxes socials. 

Els establiments reusencs Bat a Bat, Anem al gra i El àrbol s'han convertit en les seus de la iniciativa a Reus. 

'Històries possibles' de Gisela Alcón ja viatja a la presó d'Alacant

L'escriptora Gisela Alcón també s'ha unit a la iniciativa, dedicant el seu recent llibre 'Històries Possibles'. "Si llegir és important per a tothom, perquè et pots evadir, pots descobrir nous móns i oblidar-te una mica de la realitat que et toca, crec que a dones que estan a la presó, privades de llibertat, les pot ajudar moltíssim", argumenta Alcón. 

Històries possibles, Gisela Alcón

I com ella, centenars de persones de tot l'estat ja s'han unit a una iniciativa que ja està trencant fronteres i s'està repicant a països com França o Mèxic. 

Paraules clau:

Notícies relacionades