Back to top

L'Associació Alzheimer Costa Daurada estrena nou centre de dia

L'objectiu de l'entitat és convertir-se en un reforç per als cuidadors particulars amb un programa d'activitats que inclou musicoteràpia i horticultura, entre d'altres
Una cuidadora del centre atenent un dels usuaris

Des de finals d'aquest juny l'Associació Alzheimer Costa Daurada ja està instal·lada al nou centre de dia, ubicat al convent de Sant Josep, ubicat al terme de Vinyols i els Arcs. Dos anys i mig d'obres que conclouen amb un espai que ha tingut un pressupost final de 80.000 euros i que ja dóna servei a 6 persones amb malalties neurodegeneratives, tot i que té una capacitat total per a 16.

El projecte es basa a deslliurar durant el dia els cuidadors domèstics, amb l'objectiu d'oferir un respir a uns i mantenir l'activitat dels altres. Tot plegat amb un programa setmanal que inclou des de musicoteràpia fins a horticultura. "El que fem és donar oxigen a les famílies i estimular a la persona amb alzheimer perquè no perdi allò que ja té. Nosaltres tenim el temps per al malalt i amb aquest temps li donem autonomia", remarca la coordinadora del centre de dia de l'Associació Alzheimer Costa Daurada, Carmen Barros.

De cara a un futur pròxim, una part de la previsió passa per concentrar-se en el suport, també, als cuidadors domèstics de les persones amb malalties neurodegeneratives per tal de garantir-los una segona oportunitat laboral. "Es tracta de capacitar el cuidador perquè sigui un cuidador professional i pugui reinserir-se a la societat quan la persona que cuida mori", explica Barros.

Una altra de les prioritats de l'associació és optar a aconseguir places concertades pròximament, ja que ara mateix l'entitat és de caràcter privat.

Paraules clau:

Notícies relacionades