Back to top

L'Associació Alzheimer Reus i Baix Camp es queixa d'un lloguer desmesurat

Actualment, paguen 4.537 € mensuals i si arriben al 80% d'ocupació, hauran de pagar 9.075 € amb la conseqüència que si baixen d'aquest aforament, continuaran pagant la quantitat més elevada

L'Associació d'Alzheimer Reus i Baix Camp situada al centre terapèutic impulsat per la Fundació Rosa Maria Vivar, es queixa de la confusió que existeix amb la gestió del centre. Els organitzadors consideren que la Fundació va ser poc clara i que ni ells ni l'Ajuntament eren coneixedors de la necessitat de pagar un lloguer per impulsar aquestes instal·lacions

La finalitat de la roda de premsa convocada aquest matí és la d'explicar la situació real que es troben vivint, ja que consideren que, en aquell moment, van signar el contracte a contracor. El primer per ells fou el benestar dels usuaris i de les seves famílies. Els professionals i coordinadors es queixen del lloguer desmesurat que es troben pagant: 4.537 € i si arriben al 80% d'ocupació, hauran de pagar 9.075 €. La clàusula del contracte ja els va semblar abusiva i es va demanar que no estigués al contracte, però la Fundació no va cedir en aquesta petició. 

Una qüestió de legitimitat

El centre terapèutic que la Fundació va construir per als usuaris es troba en terrenys de propietat municipal i qui té usuaris a càrrec seu i té cura d'elles és l'Associació. La Fundació no té cap partida econòmica en vers l'Associació i les millores a l'edifici són pròpies d'un llogater. 

Com a part de les mesures que van adoptar per a corregir aquesta situació, l'entitat va acordar situar un cartell amb el seu nom a les instal·lacions, per tal d'indicar la presència d'un projecte de l'entitat titular de l'activitat. Tanmateix, la Fundació no ho va permetre, tot i haver pagat el lloguer mensual sense cap demora. Malgrat tot, continuen amb la seva activitat assumir el lloguer, valoren amb injustícia i tristesa la situació i afirmen que es presenten anualment a convocatòries d'ajudes. 

Paraules clau:

Notícies relacionades