Back to top

L'atenció al menjador social de Reus es duplica

La situació al menjador social de Reus es va complicar al mes de març amb la crisi de la Covid-19, des de llavors, un gran nombre de persones recullen carmanyoles cada migdia. És la manera com aquest servei s'ha adaptat a la nova realitat causada per la pandèmia.

La pandèmia del coronavirus ha fet créixer la demanda d'ajuda alimentària a tot el país, sense que Reus en sigui una excepció. Al menjador social de la capital del Baix Camp ho han notat des del mes de març, quan el nombre d'usuaris va créixer de forma exponencial. Durant els mesos més durs de la pandèmia, van arribar a gestionar 200 carmanyoles diàries per aquelles persones que no poden cuinar donada la seva situació de vulnerabilitat social. De fet, aquesta és l'aposta que ha fet el menjador social per seguir oferint servei als usuaris. A través de carmanyoles, poden assegurar una menjada saludable en les persones que pateixen risc d'exclusió social.

La campanya de Nadal, a tocar

La gana no fa vacances i no entén de períodes festius. És per aquest motiu que la feina del menjador social no s'atura i de cara a Nadal, la feina continua. En aquesta línia, s'oferirà un dinar el dia 25, com és habitual, però la resta de dies festius també s'apostarà per fer una sèrie de carmanyoles especials per celebrar aquests dies especials.

Els voluntaris, la clau de volta

Pel que fa als voluntaris, el pal de paller del menjador social, s'organitzen per fer que tot rutlli. Ara bé, obren la porta a que més persones s'involucrin en aquestes tasques socials per ajudar al funcionament d'aquest servei.

Paraules clau:

Notícies relacionades