Back to top

L'atípic correfoc de Riudoms fa vibrar el pati de l'escola Beat Bonaventura

Una infermera membre de la Colla de Diables de Riudoms va ser l'encarregada de l'encesa de la traca final, en homenatge a l'acurada feina dels sanitaris en aquest any i mig de pandèmia.

Aquest dissabte, i tercer dia de la festa major de Riudoms, se celebrava el tradicional correfoc de la Colla de Diables i Diablons, en un nou format. L'exhibició de foc s'emplaçava al pati de l'escola Beat Bonaventura, a dos quarts de deu del vespre, amb aforament limitat.

I és que la de Sant Jaume 2021 ha estat una de les moltes festivitats que, davant la situació d'emergència sanitària, ha hagut de buscar alternatives i noves formes de fer que fossin segures pels assistents. En aquest cas, un correfoc estàtic, en un recinte tancat i amb cadires separades per la distància de seguretat, que ha volgut mantenir al màxim l'esperit de festa major que caracteritza l'acte.

Bon ambient, però amb cadires buides

Diables i diablons, al ritme dels seus tabalers, encetaven tot un espectacle de foc i pirotècnia, que emocionava un públic il•lusionat, després de no haver pogut celebrar la festa major de l'estiu passat. La reserva d'entrades havia estat tot un èxit, com també el compliment de les limitacions, però encara van ser moltes les cadires buides en aquesta nit de foc.

Homenatge als sanitaris abans de tancar l'acte

L'acte tancava amb l'encesa de la traca final i els focs artificials, enguany a càrrec d'una infermera de la Colla de Diables de Riudoms, i com a homenatge a tots els sanitaris que han treballat intensament en aquest any i mig de pandèmia. Una encesa de lluïment de correfoc, que seria l'última abans de celebrar, l'any vinent, el trentè aniversari dels diables i el cinquè dels diablons.

Els elements festius llueixen els seus balls en format estàtic

Diumenge, després de la missa solemne en honor a Sant Jaume, ha estat el torn de l'exhibició de lluïment dels elements festius. Diables i Diablons, Gegants, Ball de Cercolets, Ball de Gitanes o Ball de Bastons han estat algunes de les agrupacions que han mostrat els seus balls en un format, novament estàtic, tal i com exigeix la pandèmia. Un castell de focs aeri a les 11 de la nit ha posat el punt i final a la Festa Major.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades