Back to top

L'atur al Camp de Tarragona, en mínims, però la inflació preocupa

L'ocupació a la província de Tarragona es troba en màxims històrics i s'han recuperat les xifres d'abans de la crisi, però la inflació preocupa.

L'economia a la demarcació de Tarragona va créixer un 6,5% el 2021, segons les estimacions fetes per la Memòria Econòmica de Tarragona pel Consell General de Cambres de Catalunya que s'ha presentat aquest dimecres a la Cambra de Comerç de Reus. És una gran xifra tenint en compte la pèrdua de l'11,4% que es va patir el 2020 a causa de la pandèmia. En paral·lel hi ha l'atur, una xifra que es troba en mínims històrics des d'abans de l'esclat de la crisi del 2008. Durant el 2021, les afiliacions van créixer un 5,1% al Camp de Tarragona i un 3,7% a les Terres de l'Ebre.

Preocupació davant el creixement de la inflació

El futur econòmic a partir d'ara és incert, però sí que hi ha una: dada que preocupa especialment: la inflació. A causa de la guerra a Ucraïna i altres factors externs que la societat mundial està patint, la inflació es troba a l'alça i esperen que aquesta tendència s'accentuï en els pròxims mesos.
 
La Memòria Econòmica remarca la importància dels fons Next Generation per tal d'impulsar nous projectes, però des de la Cambra demanen a les institucions una distribució territorial justa, una selecció de projectes competitiva, major col·laboració públicoprivada i una gestió pública més àgil i coordinada. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades