Back to top

L'atur ha incrementat un 20% a Tarragona durant el primer any de pandèmia

A hores d'ara hi ha 61.580 aturats al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Tot i que respecte el mes de febrer la xifra és inferior, respecte el març del 2020 ha incrementat d'un 19,54%.

L'atur ha caigut aquest mes de març respecte el febrer del 2021. Concretament hi ha 1.312 persones menys a les llistes d'aturats, el que permet trencar una tendència negativa que s'acumulava des de feia mesos. Aquesta davallada representa una reducció de poc més del 2% i situa la xifra total de desocupats en 61.580 persones al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. 

Ara bé, una altra lectura d'aquestes xifres és el percentatge d'increment respecte el 2020. Respecte el març de l'any passat, just quan es va declarar l'estat d'alarma i van començar les mesures per lluitar contra l'expansió del coronavirus, la xifra d'aturats ha crescut en més de 10.000 persones, el que es tradueix en prop d'un 20% d'increment en el nombre de desocupats. 

El sector serveis, el més afectat

Pràcticament 44.000 persones inscrites a l'atur són o pertanyen al sector dels serveis. És el sector més afectat a hores d'ara per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. La construcció, amb 5.200 persones, la indústria, amb 5.100 i l'agricultura, amb prop de 3.000. 

A tot plegat, cal recordar que els afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació, els ERTO's, no computen en aquestes xifres

Increment de l'atur respecte el 2020

Així doncs, malgrat la reducció de l'atur d'aquest any que PIMEC atribueix a la reactivació de les activitats econòmiques durant aquesta Setmana Santa, el secretari general de PIMEC Josep Ginesta, ha posat de manifest la necessitat de continuar amb el procés de vacunacions.

Aquest mes de març de 2021 s'ha produït un increment de l'atur respecte al 2020 que Ginesta també ha alertat tot afirmant que l'increment interanual  “a Catalunya és el doble que a la mitjana del conjunt de l’estat i contrasta amb el del País Basc, que té un increment interanual de només l’1,41%”.

Entrevista

Parlem amb el secretari general de la UGT a Tarragona, Joan Llort, de les dades d'atur.

Paraules clau:

Notícies relacionades