Back to top

L'atur puja més d'un 3% a la demarcació durant l'agost

L'atur a la demarcació de Tarragona ha tornat a pujar durant el mes d'agost, registrant gairebé 42 mil persones sense feina segons les noves dades que ha publicat el Ministeri de Treball.

Nou increment de l'atur a la demarcació de Tarragona durant el passat mes d'agost, amb una pujada de fins a un 3,04%. Així ho constaten les noves dades del Ministeri de Treball, que indiquen que a Tarragona hi ha 1.237 tarragonins més a l'atur que el mes de juliol. 

Així doncs, un total de 41.882 persones es troben a hores d'ara sense feina, dels quals 17.370 són homes i gairebé 24.512 dones. La desocupació ha crescut en tots els sectors laborals, sobretot en el sector serveis, i ha disminuït en l'agricultura.

En l'àmbit de Catalunya les xifres segueixen aquesta tònica, amb gairebé 10 mil desocupats més que al juliol. De fet, es tracta del mes d'agost amb la reducció de l'atur més moderada dels últims anys, tot i tractar-se de mesos d'estiu on el volum de feina i de contractacions augmenta.

El Col·legi d'Economistes, preocupat per la dinàmica de l'evolució de l'atur

En aquest sentit, i per tal d'afrontar els pròxims mesos, el Col·legi d'Economistes de Catalunya vol cridar l'atenció sobre la urgència d'implementar, de manera consensuada, mesures d'anticipació que permetin aturar el ritme negatiu que s'observa en el mercat laboral.

Paraules clau:

Notícies relacionades