Back to top

L'atur a Reus registra xifres similars a les de 2008

Per primer cop en pràcticament 15 anys es baixa dels 7.000 aturats a la capital del Baix Camp. L'increment dels llocs de treball en l'àmbit industrial ha permès incrementar la mitjana dels salaris a la ciutat.

La crisi econòmica derivada de la COVID comença a remetre com a mínim pel que fa als llocs de treball. Aquest dijous s'han conegut les dades de l'atur del mes de maig que consoliden una tendència dels darrers temps. A Reus, el nombre d'aturats està, per primera vegada des del 2008, per sota dels 7.000 aturats. Són xifres, per tant, lluny dels anys de la crisi econòmica de finals de la primera dècada de segle i que ha provocat diversos efectes que s'han allargat fins a la pandèmia. 

Amb tot, són xifres elevades, encara, però que deixen enrere els percentatges dels anys compresos entre el 2010 i el 2014, quan les dades van superar amb escreix els 10.000 desocupats. Val a dir també que la xifra és molt més elevada que en altres moments històrics com els primers anys de segle XXI o els darrers del segle XX. En aquells temps es van arribar a comptabilitzar a Reus menys de 2.000 aturats. 

Atur 2022

Segons el regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, "s'han incrementat els llocs de treball en l'àmbit industrial, el que ha permès incrementar la mitjana dels salaris a la ciutat, perquè els nous llocs de feina han anat en detriment d'altres sectors com el turístic on els llocs de treball poden ser més precaris". 

Aturats majors de 45 anys

El gran problema que existeix ara a la ciutat és l'elevat nombre d'aturats que es troben en una franja d'edat més delicada. Des de l'Ajuntament s'està treballant per tirar endavant polítiques de formació encarades a donar cobertura a aquesta necessitat.
 
Al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre l'atur registrat aquest mes de maig supera les 41.000 persones. La xifra representa un 5% menys que l'abril d'aquest 2022 i un 27% menys que el maig de l'any passat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades