Back to top

L'atzar, protagonista de Tot Sants

Tot Sants a Reus és sinònim de rifa. Algunes entitats de la ciutat mantenen la tradició de la rifa de confitura i panellets. Centenars de persones han participat, des del migdia, en espais com l'Orfeó Reusenc, la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia i el Centre d'Amics de Reus. El que més s'ha pogut sentir ha estat 'i va bola'.
Orfeó Reusenc 'I va bola'.

Petits i grans han participat, durant tot el dia, a l'esperada i tradicional rifa de confitures i panellets. Un acte de segell reusenc que quatre entitats de la ciutat encara perpetuen. El Casal Despertaferro ho va celebrar fa dos dies i avui ha estat el torn de l'Orfeó Reusenc, el Centre d'Amics de Reus i la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia. L'objectiu no ha canviat: es tracta d'aconseguir que l'atzar t'ajudi a guanyar panellets, confitura o vermut. Els afortunats han pogut endur-se també vi o altres licors.

L'estrella del dia de Tot Sants, però, han estat els panellets i la confitura. En punts com la Germandat de Santa Llúcia han ofert una barreja dels dos productes. De fet, totes les entitats coincideixen a destacar la necessitat de 'mantenir aquesta tradició que serveix per fer xarxa i família entre tots els veïns'. La sort no ha acompanyat a tothom, però això no ha fet que els més petits no deixessin d'intentar-ho.

Paraules clau: