Back to top

L'Audiència Nacional rebutja paralitzar l'expulsió de Badaoui

La defensa del reusenc presentarà un recurs al Tribunal Suprem mentre continua ingressat al CIE de la Zona Franca de Barcelona.

L'Audiència Nacional ha rebutjat el recurs de reposició de Mohamed Said Badaoui per paralitzar la seva expulsió de l'estat espanyol. Badaoui, ingressat al Centre d'Internament per a Estrangers de la Zona Franca de Barcelona des del passat 19 d'octubre, continua acusat d'haver-se radicalitzat i de suposar un perill per a la seguretat nacional.

L'auto de l'Audiència Nacional reconeix que en els quals es basen aquestes acusacions corresponen a informes policials del 2020, quan se li va denegar la nacionalitat espanyola a Badaoui. Això dóna peu a la defensa a reiterar que, en cas de ser cert que Badaoui és una amenaça per al país, se l'hauria expulsat ara fa dos anys i no s'hauria esperat tant de temps a iniciar el procediment.

L'auto admet també que tot plegat ha de dirimir-se en un judici i no en un auto de mesures cautelars. Sigui com sigui, Badaoui presentarà ara un recurs al Tribunal Suprem, tot i que l'expulsió continua sobre la taula i pot ser executada en qualsevol moment. 

Paraules clau:

Notícies relacionades