Back to top

L'augment dels casos de covid tensiona el CAP Sant Pere

El centre ha vist com es triplicaven les visites de pacients amb símptomes covid en la darrera setmana.

L'aixecament d'algunes restriccions i l'augment de les interaccions socials ha comportat que des de Sant Joan s'hagin triplicat els pacients que acudeixen al CAP Sant Pere amb simptomatologia covid. Això ha comportat un increment de feina al centre d'atenció primària i un augment del temps d'espera per als pacients.

Actualment la franja d'edat més afectada són els joves i, malgrat que generalment presenten una simptomatologia lleu, l'assistència és la mateixa que en qualsevol pacient, i per tant el volum de feina s'ha vist augmentat.

En aquest sentit, el director d'Atenció Primària CAP Sant Pere, Cisco Barrio explica que "S'ha notat un increment molt important del volum de feina" i que l'augment de visites compatibles amb siptomatologia covis "concorda amb l'augment de risc de rebrot i els casos positius arreu de Catalunya".

Per altra banda, Salut ha fet nous canvis dels protocols sanitaris davant l'augment indiscriminat de casos de COVID a Catalunya. Aquest dijous s'ha acordat que les persones que han estat contactes estrets de positius confirmats i que no tinguin cap símptoma de la malaltia no se'ls farà cap prova, sinó que se'ls demanarà que facin la quarantena pertinent. Amb aquesta decisió s'espera alleugerir la tensió que es viu als Centres d'Atenció Primària d'arreu del país.

En aquest sentit, des del CAP Sant Pere insiteixen en que, tot i que la vacunació és la millor eina per combatre el virus, la seva efectivitat no és del 100% i per tant apel·len a la responsabilitat de cadascú per seguir prenent les mesures de prevenció establertes.

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades