Back to top

L'autonomia i el preu, principals esculls del vehicle elèctric

Amb l'objectiu de refermar l'aposta pel vehicle elèctric i convertir la ciutat de Reus en un referent del sector, la plaça de la Llibertat ha acollit una nova edició del Velèctric. Una fira que se celebra enguany per tercera vegada, i que té com a objectiu donar a conèixer i promocionar totes les possibilitats del vehicle tant elèctric com híbrid.
velèctric

Que el sector del vehicle elèctric està creixent, és una obvietat, però encara són molts els dubtes que planen sobre el seu ús en el dia a dia, i si s'adapta a les necessitats que tenim. Així ho constaten els expositors del Velèctric, que també opinen que el preu és un dels altres factors determinants a l'hora d'adquirir un d'aquests vehicles. Segons un dels expositors, Oriol Sanahujes, "les preguntes més freqüents són sobretot del tema de l'autonomia, la gent vol saber quina autonomia té el cotxe per saber la viabilitat que té a l'hora de fer viatges llargs. I també pregunten molt el preu, normalment la gent ja sap que el vehicle elèctric té un preu una mica més elevat".

En el cas dels híbrids, responsables del sector afirmen que té un mercat que comença a ser important, i que no és un pas pont cap el cotxe elèctric, sinó que és una opció que "ha vingut per quedar-se". Així ho afirma Toni Trullols, un altre dels expositors, que diu que "amb la nostra proposta de vehicles híbrids al mercat, estem demostrant que és una aposta real, fiable, i que està aquí per quedar-se, de fet s'està quedant, està entre nosaltres, representa un gruix important de la nostra oferta".

Les restriccions que estan posant les grans poblacions als vehicles més contaminants, i la conscienciació mediambiental dels ciutadans són altres factors que fan que cada vegada més gent es decanti pel vehicle elèctric. Paral·lelament, Reus es va adaptant a les necessitats del vehicle elèctric, i en els propers dies s'instal·laran dos nous punts públics de recàrrega: un a l'estació de tren i un altre a l'avinguda de Països Catalans.

Paraules clau:

Notícies relacionades