Back to top

L'avellana de muntanya busca encarir-se

Aquesta varietat d'avellana es cultiva a les muntanyes de Prades i compta amb grans beneficis per a la salut. El producte busca ser reconegut per la seva superioritat respecte a la competència.

La Segona Jornada de Promoció de l'Avellana de Muntanya s'ha celebrat el dilluns a la Cambra de Comerç de Reus amb la presència d'en Josep Moragas, president de l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades. La iniciativa busca que es valori més el preu de l'avellana de muntanya així com donar a conèixer els seus beneficis per a la salut. 

Una avellana de qualitat superior

La metgessa i Catedràtica del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV, Rosa Solà, ha explicat els grans beneficis que comporta el consum d'aquest fruit sec:  "El principal efecte saludable de l’hàbit de menjar fruits secs és la reducció del risc de patir malalties cardiometabòliques: grup de malalties que inclou les cardiovasculars i la diabetis".

Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica a Tarragona, ha recalcat la importància que té que la gent pugui reconèixer el producte per a poder gaudir dels seus beneficis i millor qualitat. 

Excursions pel coneixement

L'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades ofereix excursions per a conèixer els espais on es conreen, amb l'objectiu de passar jornades envoltades d'activitats que ajudin a donar a conèixer l'avellana de muntanya. L'associació en qüestió compta amb una pàgina web per a poder fer-se soci i apuntar-se a les excursions que s'ofereixen, més informació en aquest enllaç 

Paraules clau:

Notícies relacionades