Back to top

L'aventura del gran Reus

El Laboratori d'Estudis Socials de la ciutat ha organitzat la conferència "L'equip que mai no caminava sol" a càrrec del periodista i historiador Josep Cruset.

En una sala Emili Argilaga plena a vessar, sempre dins de les limitacions marcades per la COVID-19, el periodista i historiador Josep Cruset va dur a terme la conferència "L'equip que mai no caminava sol", una ponència que va posar especial èmfasi en l'impacte ciutadà i mediàtic que va tenir el gran Reus Deportiu de les sis copes d'Europa.

L'autor del llibre "L'aventura del Gran Reus", explicava als micròfons de Canal Reus la importància de ressaltar les gestes aconseguides per aquell equip. "Les noves generacions han viscut èxits molt continuats de l'esport català i espanyol, però en aquell moment allò era un fet molt inusual", relata. Això li dona una "projecció" a aquell Reus Deportiu "que no es pot entendre sense les circumstàncies de l'època", rebla Cruset, que conclou assegurant que això "serveix per passejar el nom de Reus pel món".

Acte amb la presència dels protagonistes

L'acte va comptar amb la presència de jugadors d'aquell Reus com Joan Sabater, Josep Maria Rabassa, Juan Maria Vilallonga, Baldomero Olivé, Eugeni Herrera, Manel Boronat o Josep Giralt. Cruset també considera que l'homenatge arriba tard. "Arriba tard en el sentit que molts dels homenatjats ja no hi són", diu. Considera que "segurament el millor moment hagués estat quan hi eren tots o quasi tots". 

La conferència forma part dels actes d'homenatge al Reus de les sis copes, que compta amb l'exposició al Museu Salvador Vilaseca com a principal esdeveniment.

Paraules clau:

Notícies relacionades