Back to top

L'àvia morta de Reus només devia 246 euros a Gas Natural

La companyia ha aportat tres factures impagades, però no ha certificat cap contacte amb els Serveis Socials de la ciutat
l'incendi al carrer santa anna

Gas Natural va tallar el subministrament elèctric a la Rosa, una abonada de Reus, el 14 de setembre del 2016 per un deute de 246,59 euros, segons informa El Punt Avui. Aquesta dona de 81 anys va morir el 14 de novembre passat a causa d’un foc provocat per una espelma que li feia llum.

La companyia no va consultar als serveis socials municipals si l’abonada es trobava en situació de risc d’exclusió residencial abans del tall –tal com marca la llei 24/2015– . Segons consta en la resolució de l’expedient sancionador de l’Agència Catalana de Consum (ACC) entre la documentació que Gas Natural va enviar en resposta al seu requeriment, hi consten tres factures impagades que ascendeixen a un import total de 246,59 euros.

També aporta un avís de tall amb data del 8 de juny del 2016, i dos més del 8 de juliol i el 7 d’agost, i explica que el tall es va produir el 14 de setembre. La companyia, però, no aporta la sol·licitud ni l’emissió de cap informe dels serveis socials de Reus.

Sanció de 500.000 euros

Precisament, fa unes setmanes es va fer pública la sanció de 500.000 euros a Gas Natural per aquest cas. L’expedient considera com a infracció greu que l’empresa hagués realitzat el tall de subministrament 'sense haver sol·licitat prèviament un informe dels serveis socials municipals per determinar si la persona o la unitat familiar es troba en una de les situacions de risc d’exclusió residencial', tal i com estableix la llei.

Amb aquest pas, s'hauria d'haver determinat si la persona es trobava en risc d'exclusió social. D'aquesta manera, consideren que la infracció s'agreuja i la titllen de molt greu en tractar-se d'una persona gran. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades