Back to top

L'economia de la capital del Baix Camp, a debat al Círcol

Entre altres, s'ha parlat de comerç local, de finances municipals i de les possibles inversions del pròxim mandat.

Al Círcol, aquest dimecres al vespre, ha tingut lloc el segon dels debats sectorials organitzats per la mateixa entitat i pel Centre de Lectura. En aquest cas, l'objecte de debat ha estat l'economia i l'empresa de Reus. Hi ha participat el cap de llista d'Ara Reus, Daniel Rubio; l'alcaldable de Ciutadans, Débora García; la candidata de la CUP, Mònica Pàmies; el dos del PSC, Josep Baiges; el número quatre d'ERC i actual regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, i la número quatre de Junts i regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero.

En primer lloc, s'ha abordat l'àrea de les empreses. Aquells que han estat a govern han tret pit de les seves actuacions: Prats ha reivindicat la reducció de l'atur, Caballero l'haver-se consolidat com la 2a ciutat catalana en ocupació de perfils tecnològics i Rubio la creació de Reus Energia. Pel que fa a aquesta darrera qüestió, Pàmies n'ha criticat la gestió i que, dit amb aquestes paraules, "els beneficis vagin a les grans empreses del polígon agroreus i no al petit comerç".

Precisament aquesta ha estat la idea del segon bloc, que s'ha dedicat al comerç. La proposta amb què més partits han combregat ha estat la de destinar una regidoria només al comerç. Garcia ha optat per fer una crítica als Bons Reus, un mecanisme que, segons el seu punt de vista, "només ha servit per trampejar la situació". Per la seva banda, Baiges ha parlat d'un projecte de revitalització de locals buits, com també ha defensat l'esforç dels botiguers amb els bons, davant l'atac de la candidata de ciutadans.

A l'equador del debat s'ha obert el meló de les finances municipals, una ocasió que Caballero ha aprofitat per parlar del polèmic estudi de la CEOE sobre els impostos de la capital del Baix Camp. Ha denunciat que aquest estava "manipulat", i ha exigit al PSC una rectificació per haver preguntat on havien anat els fons recaptats, davant dels titulars dels mitjans.

Pel que fa a les inversions, Rubio ha demanat pactes locals per aconseguir infraestructures que facin créixer el municipi. I Baiges ha donat importància a l'arribada del baixador de Bellissens, que, segons creu, facilitarà l'arribada de més empreses a la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades