Back to top

L'edat d'inici dels trastorns alimentaris s'avança fins als 12 anys

L'edat d'inici dels trastorns alimentaris és cada vegada més primerenca fins al punt d'haver-hi casos en joves de 12 anys. El nombre de pacients diagnosticats ha augmenta any rere any i actualment, el 6% de les noies d'entre 14 i 24 anys pateixen algun tipus de trastorn alimentari. Avui, en motiu del dia dels trastorns alimentaris, hem conegut el testimoni de dues pacients.
Dia dels trastorns alimentaris

La presència de trastorns alimentaris a la societat està en auge, sobretot en gent jove. L'edat d'inici d'aquests problemes ha avançat de tal manera que moltes clíniques especialitzades tracten a pacients d'entre 12 i 13 anys.

PAULA GADEA - psicòloga especialista en transtorns d'alimentació

"El 6% de les noies entre 14 i 24 anys pateixen algun tipus de trastorn alimentari i a Espanya, més de 400.000 joves es veuen afectats per aquest problema", comenta la psicòloga especialitzada en trastorns d'alimentació, Paula Gadea.

Uns casos que tal i com afirmen els especialistes, estan propiciats per la cultura a la qual estan exposats els joves. Per això, els pacients s'enfronten a teràpies en grup que els ajuden a compartir els seus pensaments amb altres persones que estan passant pel mateix.

Cal entendre que els trastorns alimentaris és la forma de gestionar un malestar emocional i psicològic. Demanar ajuda és un dels passos més importants per superar l'enfermetat.  

"No tenia consciència de l'enfermetat, negava el problema que tenia. Aquí et fan conscient que tens un problema i fan que t'enfrontis a les teves pors", explica una pacient amb anorèxia, la Laura Reyes.

Per altra banda, l'Emily ha patit bulímia dels de fa més de 10 anys i explica que "vivia una mena de pseudofelicitat en la qual pensava que ho tenia tot controlat. Em pensava que agradaria més a la gent però al final va desembocar en una esclavitut".

Un problema que des de fa anys s'arrastra a la societat. La seva tendència està en auge i conscienciar és el primer pas per prevenir-ho.  

Paraules clau: