Back to top

L'edat d'inici de patir un trastorn alimentari baixa fins als 10 anys

L'edat d'inici dels trastorns alimentaris ha baixat considerablement i ja se situa als 10 anys. Així ho alerten experts del sector que reclamen apostar per la detecció precoç tan dins com fora de les llars. Han detectat també un augment exponencial del trastorn per afartament, per davant de l'anorèxia i la bulímia.
Paula Gadea, Clínica ITA Tarragona.

Els trastorns de la conducta alimentària afecten al 5% de la població adolescent i jove del país. Els experts asseguren que el 70% dels adolescents afirmen no sentir-se a gust amb el seu cos i, 6 de cada 10 noies, diuen que serien més felices si tinguessin un altre cos. De fet, el grup més vulnerable de patir un trastorn alimentari, segons l'edat, se situa entre el 12 i 14 anys. Ara bé, des de la Clínica ITA de Tarragona, alerten que l'edat d'inici de patir un trastorn alimentari 'ha baixat fins als 10 anys'.

De fet, la psicòloga i coordinadora, Paula Gadea, destaca que 'els trastorns alimentaris tenen un origen multicausal'. A nivell de personalitat coincideixen factors com la baixa autoestima, el perfeccionisme o, per exemple, el fet de patir assetjament escolar, fet que s'agreuja amb la reducció de l'edat d'inici. Asseguren també que ha augmentat l'aparició del trastorn per afartament. La prevalença del qual s'iguala en homes i dones, mentre que l'anorèxia i la bulímia encara es concentra en major proporció en dones.

Amb l'arriba de l'estiu, època en que s'exposa més el cos, els experts recorden que és un dels moments en què pot disparar-se l'aparició d'aquests trastorns.


DIES VIP

Paraules clau: