Back to top

L'encausat per injúries a la Corona s'acull al dret de no declarar

L'Audiència Nacional ha citat a declarar al tuitaire Albert Bages per presumptes injúries a la Corona a causa d'un tuit publicat al març.

Les portes dels Jutjats de Reus s'han omplert de banderes antimonàrquiques en suport a l'encausat Albert Bages, qui estava citat a declarar per videoconferència davant l'Audiència Nacional per suposades injúries a la Corona. Els fets es remunten al passat març, quan l'investigat va fer una piulada a Twitter en el marc de la campanya #CoronaCiao.

Tuit Albert Bages

El de l'esquerra independentista de Montbrió del Camp s'ha acollit al dret de no declarar. Bages, ha insistit en el fet que hi ha una persecució ideològica i assegura "seguirem lluitant per la República Catalana i un món més just".

La defensa demana l'arxivament de la causa, ja que consideren que l'acusació és una persecució contra la llibertat d'expressió de l'investigat. Eva Pous, advocada defensora ha destacat que "hem vist com la judicatura continua perseguint la llibertat d'expressió i entenem que el que hauria de fer és deixar de perseguir aquests procediments".

Concentració de suport

Després que l'encausat s'acollís al seu dret de no declarar, el cas es troba en fase d'instrucció, pendent de conèixer si s'arxivarà o hi haurà un judici per aquesta piulada.

Paraules clau:

Notícies relacionades