Back to top

L'enllumenat de Nadal es torna a enquistar

ELIZABETH LÓPEZ

L'enllumenat de Nadal torna a ser un problema. Aquesta vegada ha estat Unió de Botiguers que ha posat el crit al cel al reclamar un model consensuat entre Ajuntament i els comerciants sobre la decoració nadalenca. Les contundents paraules del president de l'entitat a l'Actius ja les ha respós l'altra gran entitat de la ciutat. El Tomb de Reus ho relativitza.

Aquestes conclusions s’extreuen de la darrera enquesta realitzada per Unió de Botiguers de Reus on es constata el malestar de la gestió que fa l’Ajuntament de Reus de l’enllumenat de Nadal. Unes xifres que van acompanyades d’unes contundents declaracions del president de l’entitat, Ernest Juncosa, en les que fa evident el descontentament de la part de botiguers que representa. Juncosa reclama un millor model de gestió, que es faci partícips als botiguers i innovació en la decoració lumínica.

Altres entitats comercials de la ciutat, com el Tomb de Reus, comparteixen que hi ha un problema amb la contractació perquè es fa molt tard. En canvi, discrepen que hi hagi un problema amb el model de l’enllumenat.

Pel que fa als costos, Juncosa ha avançat a Canal Reus TV que l’Ajuntament enguany incrementarà l’aportació passant d’un 20 a un 30% a causa de les queixes rebudes. Un increment que fonts municipals han confirmat a aquesta casa. Tot i així, el consistori ha defensat que l’enllumenat de Nadal s’ha consensuat amb tots els representants del sector comercial, malgrat Unió de Botiguers no assistís a la reunió.

L’aturada de la Targeta ciutat assegura que respon a un problema polític. A més l’entitat creu que el consistori reusenc està treballant en una altra alternativa a la seva proposta per capitanejar sols el projecte.

L’Ajuntament de Reus descarta que estiguin treballant en un projecte alternatiu sinó que estan estudiant el projecte i que s’analitzarà en la propera reunió de la taula de comerç. El consistori insisteix que estan oberts al diàleg i a estudiar nous models de gestió.