Back to top

Les activitats culturals reobriran aquest dilluns a mig gas

El primer tram de desescalada permet obrir teatres amb un aforament del 50%, però es desestima la possibilitat de poder sortir del municipi durant el cap de setmana per gaudir d'una funció teatral, cinema o concerts.

Teatres al 50% d'aforament

L'obertura de l'activitat cultural es fa amb prudència. En aquest primer tram, que d'entrada tindrà una vigència de 15 dies, cal mantenir un aforament que no superi el 50% de la capacitat. Una mesura que condiciona els espais culturals però que, segons el plantejament de desescalada, s'ampliarà al 70% en els següents trams.
Un dels aspectes que també perjudica els teatres i sales d'espectacles és que es manté la restricció de mobilitat dins el municipi durant el cap de setmana, que és quan tenen lloc la majoria d'actes musicals o teatrals.

Activitats culturals i educatives amb màxim 6 alumnes

Malgrat tot, les entitats culturals es mostren esperançades amb la reobertura d'aquests espais i amb la possibilitat de reprendre bona part de les activitats paral•leles tot i que amb limitacions. La principal és que no es podran fer classes o assajos amb més de 6 alumnes, si es fan en un espai interior, és per això que, en molts casos, la presencialitat haurà de conviure amb el sistema telemàtic

Així doncs, tot i ser conscients que s'ha d'anar amb cautela, des de les entitats estan contentes de poder recuperar certa normalitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades