Back to top

Les ADF demanen extremar la precaució als boscos davant un estiu complicat

Adverteixen de la perillositat d'aquesta campanya d'estiu davant la possibilitat de grans incendis i la manca d'aigua per afrontar-los. Tot plegat, afegit a la poca qualitat de la massa forestal dels boscos de casa nostra, amb molt de sotabosc i molts camps de conreu abandonats.

Les Agrupacions de Defensa Forestal adverteixen de la perillositat d'aquesta campanya d'estiu davant la possibilitat de grans incendis i la manca d'aigua per afrontar-los. Tot plegat, afegit a la poca qualitat de la massa forestal dels boscos de casa nostra, amb molt de sotabosc i molts camps de conreu abandonats, provoquen que les ADF demanin extremar la precaució a la població per evitar-los.

La manca de pluja en els darrers 24 mesos i les poques reserves d'aigua als embassaments i pous de casa nostra, ens deixen a les portes d'un estiu molt complicat, si no arriben pluges, pel que fa al subministrament d'aigua però també per la potencialitat d'incendis de grans dimensions. Les Agrupacions de Defensa Forestal, formades per voluntaris i que es coordinen amb el Cos de Bombers, apunten que ja s'estan vivint situacions anòmales a casa nostra.

És el cas d'un incendi del passat mes de febrer a les Borges del Camp, en el que un petit focus va ser capaç d'encendre una olivera sana a vint metres de distància, mostra de l'estrès hídric que està patint la massa forestal i els arbres de casa nostra.

Des de l'ADF de les Borges del Camp, que agrupa aquest municipi i els de Riudecols, Maspujols, Riudoms, Botarell, i l'Aleixar, afirmen que el canvi d'ús del terreny forestal, amb una considerable reducció de l'activitat econòmica i d'explotació que s'hi duia a terme durant el segle passat, sumat a les poques reserves d'aigua, compliquen el fet de fer front a grans incendis.

Per prevenir qualsevol situació de risc, demanen a la població que s'informi sobre les més que possibles restriccions d'accés a les zones boscoses de casa nostra i que sobretot evitin qualsevol situació que pugui provocar guspires o flames: encendre focs, fumar o llençar residus a la natura.

Paraules clau:

Notícies relacionades