Back to top

Les altes temperatures passen factura als arbres

Aquests dies podem veure els carrers de Reus i les ciutats del voltant plenes de fulles a terra, com si fóssim a la tardor. Segons els experts, els arbres s'han desprès de bona part del seu fullatge per suportar millor la manca d'humitat ambiental. Un sistema de defensa que ha obligat a mobilitzar els serveis de neteja de la ciutat.
Les altes temperatures passen factura als arbres

Els passejos, els parcs i alguns carrers de Reus estan plens de fulles al terra. L'explicació és ben senzilla. Davant les extremes temperatures dels darrers dies, els arbres han activat un sistema de defensa natural per reduir notablement el seu fullatge i gestionar millor la manca d'humitat ambiental. De fet, més enllà de la calor, és aquest el tret que els ha obligat a adaptar-se.

Tot i que algunes persones asseguren que tot plegat respon a la manca de poda dels arbres de la ciutat, Xavi Lladó, tècnic de parcs i jardins de l'Ajuntament de Reus, assegura que no s'esporga com abans expressament. Diu que "els arbres amb fulles tenen una funció important a la ciutat. Des d'oferir ombra a generar oxigen i millorar la salut dels habitants". De fet, explica que les fulles d'aquests dies "són un petit peatge" que hem de pagar. 

En un ambient d'asfalt i amb els edificis cada cop més alts, els arbres pateixen amb més intensitat les altes temperatures. Amb tot el plataner, que ha estat un dels més afectats, en d'altres àmbits com la zona de la Boca de la Mina, l'afectació de la calor i la manca d'humitat no ha estat tant acusada. Els serveis de neteja esperen poder controlar aquest episodi de fulles en els pròxims dies. tot i la onada de calor intensa que comença avui i que s'allargarà durant tot el cap de setmana.