Back to top

Les Associacions de Dones al Baix Camp: el bressol del feminisme al territori

La Federació de Dones del Baix Camp va ser la primera a constituir-se l'any 1995 a tot Catalunya, una base que ha impulsat que dones de tot el territori sortissin de casa des de fa ja temps

Encara que el feminisme s'hagi de reivindicar cada dia, el dia 8 de març és la jornada de referència per al moviment. L'activisme més visible en l'actualitat és aquell de les feministes més joves, el més reivindicatiu. Però a casa nostra ja fa temps que les dones s'han aliat per guanyar força.

La Federació de Dones del Baix Camp va ser la primera a constituir-se a tot Catalunya l'any 1995. El fort moviment de les agrupacions de dones a la comarca durant els anys 90 va crear la necessitat de formar una federació que les posés a totes sota un mateix paraigua.

En aquella època, les associacions van ajudar a les dones a sortir de casa i poder trobar un espai segur rodejades d'altres dones, on poder aprendre tot allò que no se'ls havia permès.

Malgrat la gran tasca que han fet, lamenten que no existeixi relleu generacional. Segons diuen, les joves feministes les veuen com una entitat cultural i no com el que realment són: una eina més de l'empoderament de les dones.

Recupera La Comarcal

Paraules clau:

Notícies relacionades