Back to top

Les barques d'arrossegament, a port durant dos mesos per la veda

Durant aquest període de temps, moltes embarcacions aprofiten per fer tasques de manteniment i reparació.

Les onze embarcacions que es dediquen a la pesca d'arrossegament a Cambrils no sortiran a la mar fins el 30 de juny. És el que marca la veda, una aturada biològica que permet que la fauna marina es regeneri correctament. Es tracta d'un període de dos mesos en què els pescadors cambrilencs aprofiten per fer aquelles tasques de manteniment i reparació que al llarg de l'any són més difícils de dur a terme. 

D'aquesta manera, pescadors i armadors aprofiten aquest temps per posar a punt la barca, amb la mirada posada envers noves normatives europees i espanyoles que poden restringir la seva activitat. En aquest sentit, la secretària de la Confraria de Pescadors de Cambrils Clàudia Masdeu assenyala que algunes de les mesures que hi ha sobre la taula són excessivament restrictives pel que fa a l'activitat socioeconòmica del sector pesquer. És per aquest motiu que estan fent un treball sobre quines són les mesures que caldria aplicar abans de limitar encara més la pesca. 

Segona veda de l'any a Cambrils

La d'arrossegament és la segona veda de l'any a la confraria cambrilenca, després que del mes de desembre al febrer, les barques d'encerclament es quedessin a port per fer la seva aturada biològica. Aquesta és una eina que posa la regeneració de la fauna al centre, amb la voluntat de garantir el futur a curt i llarg termini del sector. Ara bé, en un context com l'actual, en què la presència de tonyines provoca pèrdues econòmiques importants als professionals de la mar, el mal de cap i el malestar dels pescadors es fa present cada cop que tornen amb les xarxes buides. És per aquest motiu que demanen solucions immediates per poder seguir guanyant-se la vida a la mar.
 


optiques visio

 

Paraules clau:

Notícies relacionades