Back to top

Les Barraques de Reus inicien un canvi de model

Les Barraques de Reus ja han iniciat un canvi de model progressiu. Més enllà de centrar-se en una festa nocturna on la música és un dels principals atractius, la voluntat de la Coordinadora és ampliar l'horari a la tarda vespre i atraure també un públic familiar.
Les Barraques de Reus inicien un canvi de model.

Les Barraques de Reus, que donaran el tret de sortida aquest dimecres i s'allargaran fins dissabte, estan vivint un canvi de model. Ara fa un any, la Coordinadora de Barraques i l'Ajuntament de Reus ja van obrir el debat sobre com millorar aquest element de la Festa Major de Sant Pere i plantejar possibles canvis d'ubicació o del model. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, destaca que 'de moment la ubicació es manté, ja que si es fes s'hauria d'acabar de canviar completament el concepte, potser hem de començar a pensar en un altre esdeveniment com seria una fira d'entitats'.

Els primers passos per donar un canvi progressiu a les Barraques ha estat descentralitzar l'horari nocturn i obrir activitats i xerrades a la tarda i al vespre. Així busquen dirigir-se també a un públic familiar. El president de la Coordinadora de Barraques de Reus, Toni Bergadà, recorda que 'en resposta a les crítiques que rebem sobre que no hi ha nivell musical, no hem d'oblidar que els que organitzem les Barraques som entitats sense ànim de lucre i arribem fins on podem, ens passem tot l'any treballant-hi'.

La coordinadora té clar que aquesta edició servirà per veure si els petits canvis funcionen i Barraques continua creixent en aquesta línia. En aquest sentit, Bergadà subratlla que 'hem d'entendre Barraques com una roda, si les d'enguany funcionen i la gent ve amb els amics, pares i fills, aquestes seguiran millorant la seva qualitat'. D'altra banda, entre les novetats, enguany es tindrà un control més intens de l'accés de les persones menors d'edat. Aquests hauran d'anar acompanyats d'un adult o presentar una autorització. Així mateix, es lliuraran polseres de colors diferents per diferenciar els menors dels majors d'edat.

Paraules clau:

Notícies relacionades