Back to top

Les Biblioteques Municipals de Reus impulsen l'activitat "Passos de literatura"

La iniciativa, que comença aquest dijous, 23 de juliol, s'anomena «Passos de literatura» i permet fomentar la lectura per a totes les edats en un entorn a l’aire lliure.

Les Biblioteques Municipals de Reus estrenen aquest dijous dia 23 de juliol una activitat innovadora i adaptada a les circumstàncies de distanciament social. Es tracta de «Passos de literatura», una iniciativa sorgida de la crisi, que permet fomentar la lectura per a totes les edats en un entorn a l’aire lliure.

Passejades literàries

Durant 4 dijous ales 18:30 h es faran unes passejades per 4 zones de la ciutat on es concentren carrers amb noms dels principals creadors de la literatura.

Les dues primeres passejades seran a l'entorn de la Biblioteca Pere Anguera pels carrers de Mercè Rodoreda, Jaume Vidal i Alcover, M. Aurèlia Capmany i Gabriel Ferrater i el dijous 30 de juliol, pels carrers Joan Salvat Papasseit, Manuel de Pedrolo, Josep Carner i Marià Manent.

Els dies 6 i 13 d’agost, les rutes s’iniciaran a la Biblioteca Central Xavier Amorós i es realitzaran als carrers de Cervantes i del poeta Miquel Escudero i també per l’anomenat «Barri dels poetes» amb els carrers Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Ramon de Campoamor i José Zorrilla.

Tot passejant, la professora de llengua i literatura catalana de l’Institut Gaudí de Reus, Núria Monné, presentarà algunes notes biogràfiques i llegirà fragments seleccionats de la seva obra amb l’acompanyament musical del grup Cinc Quarteres. També es convidarà als assistents a escollir i llegir els seus propis fragments.

El punt de partida serà des de la porta principal de la Biblioteca Pere Anguera els dies 23 i 30 de juliol i de la de la Biblioteca Central Xavier Amorós els dies 6 i 13 d’agost.

Activitat oberta a tots els públics 

L’activitat és oberta a públic de totes les edats, i cal inscripció prèvia al web biblioteques.reus.cat. Segons el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, "aquesta proposta vol ser una manera fresca i original de descobrir clàssics literaris per tal que ens animem a rellegir-los".

També estan obertes les inscripcions a les activitats «Costura i literatura» de cada dimarts a la Biblioteca Pere Anguera que es poden fer des del web biblioteques.reus.cat i pel taller «Escriure a quatre mans» i «Apocalípsi climàtic» que es poden fer al Casal de Joves «La Palma».

Paraules clau:

Notícies relacionades