Back to top

Les Biblioteques de Reus celebren el Dia Internacional del Llibre Infantil des de casa

Enguany, es commemorarà aquest dia amb un vídeo elaborat per totes les Biblioteques de Reus que conté intervencions de diversos autors locals de literatura infantil
cartell

Des que va obrir les seves portes la Biblioteca Central Xavier Amorós celebra aquesta efemèride el dia 2 d’abril amb els autors locals que han tret una novetat infantil en el darrer any, dins el cicle d’activitats de Sant Jordi.

Enguany i per les circumstàncies actuals, el format ha canviat i s'inclou a la programació d'activitats Reus@Casa.

Així doncs, i amb un format diferent que es podrà veure a les xarxes socials de @ReusCultura, els diferents autors locals participen a la presentació de les seves publicacions del darrer any.

Són l’il·lustrador Albert Asensio, i les autores Sefa Vidiella, M. Josep Salvador, Loli Bertran, Rosa Pagès i Òscar Fabregat.

Hans Christian Andersen

El 2 d’abril és la data de naixement d’Andersen, considerat el primer autor europeu de literatura infantil que es va fer famós. 

Hans Christian Andersen va néixer a Odense, Dinamarca, el 2 d’abril de 1805. El que va saber fer millor va ser inventar contes a partir de les rondalles populars que barrejava amb les seves pròpies vivències i que van començar a agradar molt.

Els seus contes com La Princesa del pèsol, El vestit nou de l’Emperador o L’aneguet lleig són coneguts i explicats als nens i nenes d’arreu del món.

Tot el planeta va reconèixer la seva obra i per això el dia del seu naixement es considera el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

El primer que es va fer famós escrivint llibres de tota mena en un català antic va néixer molt abans, al segle XIII i es deia Ramon Llull.

Ramon Llull va fer un llibre per als més joves titulat Doctrina Pueril que també es va fer molt famós. Per això es comença a celebrar el Dia del Llibre infantil català el dia 27 de novembre.

El Dia Internacional del Llibre Infantil

Des del 1967 l’IBBY (International Board on Books for Young People) promou la celebració cada 2 d’abril del Dia Internacional del Llibre Infantil per tal de fomentar els bons llibres infantils i juvenils i la lectura entre els més joves.

La celebració d’aquest any consistirà en la difusió d’un vídeo elaborat per les Biblioteques Municipals de Reus sobre el dia 2 d’abril i amb la intervenció dels autors locals que han fet arribar una petita gravació presentant el seu darrer llibre infantil.

Al final hi ha la lectura compartida del manifest que cada any fa un país diferent (que en aquesta ocasió és Eslovènia) a càrrec de diferents infants i s’anima a als infants d’avui i als que ho van ser fa uns quants anys, a enviar petits vídeos amb la lectura d’un petit fragment del seu llibre infantil preferit amb les etiquetes #llibreinfantil i #bibliotequesacasa.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades