Back to top

Les bodes i comunions, congelades

Els mesos de març i abril, tradicionalment, s’han relacionat amb esdeveniments com bodes i comunions. Davant la crisi del coronavirus però, es queden congelats, posposats fins a nova data. Tant una celebració com altra mou un ventall de professionals ben variat.
boda

En Sergio i l’Ester són una parella que aquest divendres s’havien de dir el ‘sí vull’ davant de familiars i amics.

El coronavirus però, ha estat el convidat que s’ha presentat sense invitació i ha obligat a cancel·lar la boda. Afortunadament, han pogut posposar la data sense que això els hi representés un cost afegit.

Un escenari en què s’han trobat altres parelles que tenien previst casar-se properament i que han vist com després de mesos preparant la celebració, s’ha hagut de posposar.

La situació és idèntica per aquells infants que pretenien fer la comunió aquests dies o esdeveniments d’altres tipus de caràcter social. Floristeries i centres de jardineries se sumen als sectors afectats per aquest panorama, sense saber del cert quin serà el seu futur econòmic a curt i llarg termini. Des de Garden Cort, el seu director general Francesc Llauradó lamenta que el govern espanyol no hagi inclòs el seu sector al paquet de mesures d'ajudes. Tot i això, reconeix que des de l'associació de gardens estan en negociacions amb el Ministeri d'Interior per revertir la situació.

Sense facturar durant el confinament

fotograg

El sentiment de desemparament és compartit per uns altres professionals, com són els fotògrafs. Davant l’onada de posposaments de bodes i comunions, posen de manifest que el govern espanyol no deixa clar quines mesures poden ajudar a rebaixar les pèrdues que s’esperen per aquests dies, un període en què remarquen, no facturaran res, tal com detalla l'Eric Blasco, representant associació APROFOT Tarragona i associació AFBE Espanya

Els restauradors també viuen la crisi en pròpia pell i posen la mirada més enllà, a la Setmana Santa, un període en què habitualment poden fer caixa per fer front a les inversions fetes per la nova temporada, tal com apunta Arnau Bosch, representant de l’Associació de Restauradors de Cambrils.

Tot plegat, un panorama que congela molts esdeveniments de caire social i de retruc, als sectors que s’hi guanyen la vida. 

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades