Back to top

Les Borges del Camp viu l'Arribada més atípica

El dia més important del municipi en l'àmbit festiu es va poder gaudir a través de Canal Reus, per bé que en un format més reduït i sense públic.

La Festa Major de les Borges del Camp se celebra el dia 8 de setembre, però això, pels borgencs i borgenques, és una mera anècdota. Realment, el dia que tots ells senten és el 7, quan la Mare de Déu de la Riera baixa des de l'ermita cap al poble i processiona pels carrers just abans d'entrar a l'església.

Enguany aquest esdeveniment gravat a foc al cor dels habitants de les Borges ha quedat afectada de ple per la pandèmia. L'Ajuntament va voler garantir l'acte però va demanar a tothom que es quedés a casa i que gaudíssin de l'arribada a través de Canal Reus, que els va oferir en directe tota la festa.

Els diables van acompanyar la comitiva i la Mare de Déu fins a la plaça de l'església on la Verge va rebre la vara de comanament de mans de l'alcalde, Joaquim Calatayud. El cant de la Salve Regina i el castell de focs artificials van posar punt i final a una nit que, en qualsevol altre any, hauria durat moltes més hores i hauria comptat amb la participació de milers de persones... En any de COVID, però, les Borges ha demostrat que si es vol es pot fer Festa Major garantint les mesures de seguretat..

Paraules clau: