Back to top

Les botigues de conveniència no podran obrir més tard de les 23h per evitar el “botelló”

La decisió s’ha pres per evitar conductes de risc vinculades al consum d’alcohol a la via pública,

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus, a proposta del Govern de Reus, ha aprovat aquest dimarts 25 d’agost limitar l’horari d’obertura de les botigues de conveniència (establiments comercials d’alimentació regulats a la Llei 18/2017) perquè no puguin obrir més tard de les 23:00h.

La decisió s’ha pres per evitar conductes de risc vinculades al consum d’alcohol a la via pública, davant l’evolució de la pandèmia a la ciutat. L’obertura en horari nocturn d’aquesta tipologia d’establiments facilita la disponibilitat de begudes alcohòliques i el seu consum a la via pública, generant molèsties i posant en risc la convivència en l’espai públic.

La mesura es concretarà amb un decret signat per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que prohibirà que aquesta tipologia de comerços puguin obrir més enllà de els 23:00h. La regulació horària està definida en la Llei d'horaris comercials del Parlament de Catalunya, però la propi llei estableix que els municipis poden decretar modificacions per qüestions de salut pública.

El consum d’alcohol a la via pública està prohibit a l’Ordenança de Civisme de Reus, i en l’actual context de pandèmia comporta un risc encara més important per a la salut pública. La Guàrdia Urbana ha incrementat el control, i durant aquest mes d'agost ha aixecat 96 actes, 63 al juliol.

Paraules clau:

Notícies relacionades